BCD i SDD replantegen el ‘well-being’ al BDW Summit. Entrades disponibles!

Tens ganes de deixar volar la teva creativitat i afrontar tant microreptes com complexos macroreptes? Estàs cercant noves idees, bones pràctiques i eines sobre com innovar per a un futur equilibrat, sostenible i pròsper?

El Barcelona Design Week Summit d’enguany se celebrarà del 13 al 15 de juny sota el lema “Repensem el benestar” i l’organitzaran BCD Barcelona Centre de Disseny i Service Design Days, en  col·laboració amb  The Care Lab, Design Singapore Council, frog IDEO.org

RETHINKING WELL-BEING

Cap a una innovació centrada en la societat
Sortim d’una època en la qual moltes organitzacions definien el creixement com el seu objectiu últim, i entrem en una era en la qual el creixement es redefineix com el benestar col·lectiu, l’apoderament i la participació. Per tant, valors com l’individualisme, la competència i la primacia al mercat se substitueixen pels nous valors socials i els principis compartits: la confiança, les relacions i la col·laboració.

Per contribuir a l’èxit d’aquesta transició col·lectiva, cal que la innovació centrada en la societat es converteixi en la nova norma per a qualsevol organització que busqui aconseguir un impacte sostenible. Cal passar d’un èmfasi en els volums de creixement a un èmfasi en els valors compartits, i d’un context d’individualitats a un context inclusiu i d’interessos col·lectius. Segons estudis recents, les empreses que incorporen la consciència social a les seves operacions principals en recullen múltiples beneficis.

El valor del disseny
I aquí és on el disseny demostra la seva vàlua. Un disseny que afavoreixi una millor comprensió de com són els ciutadans, els pacients, els consumidors, els estudiants i tot els tipus de clients, i que ajudi a identificar-ne les demandes i també qualsevol possible barrera oculta. Un disseny que apoderi les organitzacions i la seva gent per generar experiències úniques i útils per a cada persona. Aquestes experiències han d’ajudar les organitzacions a assolir la seva missió: des de difondre el poder de l’optimisme fins a ajudar les persones en totes les etapes de la vida.

Creació de valor compartit
La cimera et farà veure la importància de crear valor compartit i d’encarar els reptes socials com una font d’innovació i de creixement organitzatiu. Diverses figures inspiradores que han sabut suscitar canvis explicaran exemples sobre serveis que han generat experiències valuoses: ajudar les persones a participar a la societat, adoptar hàbits més saludables, adquirir apoderament i propiciar un sentiment de pertinença.

Tant si se centren a afavorir les relacions humanes amb la tecnologia digital com a ajudar els membres de les famílies a envellir dignament, parlarem de dissenyar solucions de serveis per mantenir el benestar en totes les etapes de la vida. Hi sentiràs opinions de diversos sectors, contextos i grups d’interès.

Els primers conferenciants confirmats són:

Lara Penin (Estats Units) – Directora de Disseny Interdisciplinari de la Parsons School of Design

Lara Penin és la directora de Disseny Interdisciplinari de la Parsons School of Design, The New School, a Nova York. És professora associada de Disseny Interdisciplinari i cofundadora del Parsons DESIS Lab, un laboratori de recerca multidisciplinari situat en la cruïlla entre el disseny de serveis, la innovació social i les pràctiques sostenibles.

En la seva tasca, estudia com el disseny de serveis pot desencadenar canvis socials positius a favor de la sostenibilitat, a l’hora que redueix les distàncies entre la innovació en la pedagogia del disseny i la pràctica. Ha rebut beques del Fons Nacional de les Arts que atorga la Fundació Rockefeller. Entre el seu ampli registre de publicacions s’inclou l’autoria del llibre “An Introduction to Service Design. Designing the Invisible”, una introducció exhaustiva al disseny de serveis d’acord amb les necessitats del client o dels participants, que tracta sobre aquest camp nou i emergent del disseny i sobre les disciplines de les quals beu i les que en resulten.

Lara té un doctorat en Disseny Industrial a la Universitat Politècnica de Milà i una llicenciatura en Arquitectura i Urbanisme a la Universitat de São Paulo.

George Aye (Estats Units) – Cofundador i director de Greater Good Studio

George Aye és el director d’Innovació de Greater Good Studio, una agència de disseny que va cofundar en la creença que el disseny pot promoure la igualtat per a tothom. Prèviament, havia passat set anys en l’empresa d’innovació global IDEO abans d’incorporar-se com a primer dissenyador orientat a les persones de l’Agència del Trànsit de Chicago.

Des que va fundar Greater Good Studio, ha treballant en temes socials complexos, com ara la justícia criminal, la participació cívica, l’educació pública, la salut pública i el desenvolupament juvenil. Greater Good Studio va rebre el premi TED Prize City 2.0 (2012) i ha estat inclosa en la llista de dissenyadors amb interessos socials Public Interest Design 100 (2013).

El treball d’aquest estudi ha aparegut als llibres “LEAP Dialogues: Career Pathways in Design for Social Innovation” i “Public Interest Design Practice Guidebook”. A més, imparteix tallers i és conferenciant habitual en esdeveniments com el festival South by Southwest. George també exerceix com a catedràtic adjunt a la School of the Art Institute of Chicago.

Prasoon Kumar (Índia) – Cofundador i director general de billionBricks

Prasoon Kumar és urbanista i arquitecte i té més de deu anys d’experiència en agències de disseny de l’Índia, els Estats Units, Hong Kong i Singapur. Però, amb els anys, notava un cert sentiment d’incomoditat pensant que potser podria fer alguna cosa més. Una de les coses que va aprendre a l’escola va ser “el disseny és per a tothom”, però la realitat era ben diferent.

Així que, el 2013, va deixar la seva feina per posar en marxa billionBricks, un estudi de disseny i tecnologia sense ànim de lucre que pretén resoldre un dels problemes mundials més urgents: la manca d’habitatge. A billionBricks s’innova en refugis que són escalables, sostenibles i capaços de crear oportunitats perquè les comunitats puguin deixar enrere la pobresa.

Ashton Kutcher la va definir com “la innovació en la seva màxima expressió” quan la campanya de l’empresa a les xarxes socials es va fer viral, amb més de 40 milions de visualitzacions. PowerHYDE és la primera casa solar per als sensellar que produeix prou energia com per autofinançar-se. Des de la seva fundació, billionBricks ha rehabilitat més de 4.300 persones sense llar i afectades per desastres naturals a l’Índia, Indonèsia, Malàisia, Cambodja, el Nepal, els Estats Units, el Canadà i Europa. Per aquesta tasca, Prasoon ha rebut nombrosos guardons a tot al món. A més, s’ha atorgat a billionBricks el prestigiós premi Global Grand Challenge Award a la Cimera Global de Singularity University del 2017 pel disseny de powerHYDE. Prasoon es va graduar “summa cum laude” a la Universitat Estatal d’Arizona amb un Màster d’Urbanisme i Planificació Mediambiental i el Premi Extraordinari de Fi de Carrera de l’any 2005.

Matthew Guilford – Cofundador i director de Creixement de Telenor Health

Matthew és el cofundador de Telenor Health, un negoci orientat a objectius centrat a utilitzar la tecnologia per estendre la cobertura sanitària universal. Més de cinc milions d’habitants de Bangladesh s’han inscrit al servei “Tonic” de l’empresa, que ofereix assegurances sanitàries, accés a assistència primària i intervenció sanitària a través dels telèfons mòbils. Passats 12 mesos del seu llançament, “Tonic” va convertir-se en el programa d’assegurança sanitària de més abast de Bangladesh i en el proveïdor líder d’assistència en salut, amb una xifra de més de 300.000 consultes prestades a través de trucades telefòniques i xats en aplicacions.

Abans d’incorporar-se a Telenor, Matthew havia exercit en les administracions dels alcaldes de Chicago Richard M. Daley i Rahm Emanuel com a comissionat auxiliar d’Excel·lència i Innovació Digital, des d’on va dirigir els programes de salut digital i ciutats intel·ligents de l’Ajuntament. Va completar la seva formació universitària en Neurociència del Comportament i Història a la Universitat de Pennsilvània i va obtenir, amb honors, el Màster en Administració d’Empreses a la Harvard Business School. Ha estat nomenat Líder Mundial Jove pel Fòrum Econòmic Mundial al març del 2019.

Programació:

  • 13 de juny: 18.00-21.30 Inauguració oficial i networking
  • 14 de juny: 9.00-20.30 Conferències, dinar, tallers i còctel durant el networking
  • 15 de juny: 10.00-13.00 Xerrades i tallers, cafè i pastes

Inscripcions anticipades: fins al 23 d’abril amb un 25% de descompte! Registra’t aquí.

Important:

  • El 14 de juny, s’impartiran diverses classes magistrals en hores paral·leles durant aproximadament dues hores cadascuna. A causa del límit d’aforament de cada classe, aplicarem el principi d’ordre d’arribada, de manera que l’assignació es basarà en l’ordre cronològic de compra de l’entrada. El mateix passa amb la xerrada i la classe magistral del matí del dissabte 15 de juny. Abans del 15 de maig, us contactarem per preguntar-vos les vostres preferències.
  • El període d’inscripció anticipada (amb el 25% de descompte) acaba el 23 d’abril o abans, si s’exhaureixen les entrades anticipades. Després d’aquest límit, s’aplicaran els preus complets.
  • Idioma de les conferències i els workshops: anglès (sense traducció)