BCD i SDD replantegen el ‘well-being’ al BDW Summit

Tens ganes de deixar volar la teva creativitat i afrontar tant microreptes com complexos macroreptes? Estàs cercant noves idees, bones pràctiques i eines sobre com innovar per a un futur equilibrat, sostenible i pròsper?

El Barcelona Design Week Summit d’enguany se celebrarà del 13 al 15 de juny sota el lema “Repensem el benestar” (Rethinking Well-being) i l’organitzaran BCD Barcelona Centre de Disseny i Service Design Days, amb la col·laboració del Design Singapore Council i The Care Lab.

RETHINKING WELL-BEING

Cap a una innovació centrada en la societat
Sortim d’una època en la qual moltes organitzacions definien el creixement com el seu objectiu últim, i entrem en una era en la qual el creixement es redefineix com el benestar col·lectiu, l’apoderament i la participació. Per tant, valors com l’individualisme, la competència i la primacia al mercat se substitueixen pels nous valors socials i els principis compartits: la confiança, les relacions i la col·laboració.

Per contribuir a l’èxit d’aquesta transició col·lectiva, cal que la innovació centrada en la societat es converteixi en la nova norma per a qualsevol organització que busqui aconseguir un impacte sostenible. Cal passar d’un èmfasi en els volums de creixement a un èmfasi en els valors compartits, i d’un context d’individualitats a un context inclusiu i d’interessos col·lectius. Segons estudis recents, les empreses que incorporen la consciència social a les seves operacions principals en recullen múltiples beneficis.

El valor del disseny
I aquí és on el disseny demostra la seva vàlua. Un disseny que afavoreixi una millor comprensió de com són els ciutadans, els pacients, els consumidors, els estudiants i tot els tipus de clients, i que ajudi a identificar-ne les demandes i també qualsevol possible barrera oculta. Un disseny que apoderi les organitzacions i la seva gent per generar experiències úniques i útils per a cada persona. Aquestes experiències han d’ajudar les organitzacions a assolir la seva missió: des de difondre el poder de l’optimisme fins a ajudar les persones en totes les etapes de la vida.

Creació de valor compartit
La cimera et farà veure la importància de crear valor compartit i d’encarar els reptes socials com una font d’innovació i de creixement organitzatiu. Diverses figures inspiradores que han sabut suscitar canvis explicaran exemples sobre serveis que han generat experiències valuoses: ajudar les persones a participar a la societat, adoptar hàbits més saludables, adquirir apoderament i propiciar un sentiment de pertinença.

Tant si se centren a afavorir les relacions humanes amb la tecnologia digital com a ajudar els membres de les famílies a envellir dignament, parlarem de dissenyar solucions de serveis per mantenir el benestar en totes les etapes de la vida. Hi sentiràs opinions de diversos sectors, contextos i grups d’interès.

Descobreix els ponents, les conferències, els casos d’èxit i els tallers del Summit!