Facebook iconFlickr iconInstagram iconLinkedIn iconTwitter icon YouTube icon

«Garden in Red» de Campari durant la Barcelona Design Week

Foto: Noelia Felip

«Garden in Red», desenvolupada per l’estudi barceloní Gravina per Campari, és una instal·lació efímera amb més de 400 plantes desenvolupada mitjançant diferents volums en què vegetació, llum i un circuit líquid generaven l’efecte inesperat que la marca italiana busca en les seves intervencions. La proposta es va basar en unir tres conceptes clau: guanyar volum; la barreja entre el natural i l’artificial; i el concepte Unexpected Red, característic de la marca.

La vegetació se situava en diferents cubs que generaven una malla metàl·lica creant una composició mòbil en tres dimensions. A diferència dels jardins verticals tradicionals, mitjançant el volum, es va aconseguir integrar millor la resta d’elements per a la instal·lació: la barra i els assistents.

La combinació d’allò natural i allò artificial es proposava com un joc compositiu entre elements, partint de la idea que Campari és una beguda que s’obté de la infusió d’herbes amargues, plantes aromàtiques i fruites, que resulta en una beguda amb un color vermell vibrant. Diferents retícules metàl·liques ordenaven la vegetació salvatge, com una metàfora entre l’emocional (la naturalesa) i el racional (la quadrícula).

Finalment, el concepte Unexpected Red s’introduïa a la composició mitjançant la llum i el líquid. La llum apareixia de forma indirecta com un ens que surt de dins de la vegetació, mentre que un circuit líquid tintat de vermell circulava de mòdul a mòdul amb una precisió perfecta.

Campari va acompanyar amb els seus còctels Unexpected Red (Americà, Tonic, Orange i Negroni) les principals celebracions de la Barcelona Design Week’18, com la festa inaugural i els lliuraments dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, els ADG Laus de Disseny Gràfic i comunicació Visual, els ArtsFAD a la creació artística i els Premis ADI de Disseny Industrial.

Per tercer any consecutiu com a patrocinador del FAD, co-organitzador de la BDW’18, s’ha desenvolupat una instal·lació creativa amb l’objectiu de donar a conèixer el talent d’un estudi de disseny emergent, Gravina, co-fundat per Gennís Senén, soci de l’ADI-FAD, reforçant la vinculació de la marca amb la comunitat creativa i l’excel·lència local en disseny, art contemporani i arquitectura.