Aquesta edició, el FAD reflexionarà sobre el bon disseny

Good design is... FAD

Què és el bon disseny i quin ha de ser el seu rol davant els actuals desafiaments de la humanitat? Durant la Barcelona Design Week 2019 el FAD vol parlar de bon disseny.

Per una banda, celebrarà l’excel·lència amb el lliurament de premis de les diferents disciplines del disseny que organitzen les seves associacions. En aquesta ocasió, es lliuraran els Premis ADG Laus de disseny gràfic i comunicació visual, els Premis ArtsFAD a la creació artística, els Premis MODA-FAD al disseny de moda i els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme. Les obres finalistes i guanyadores de tots aquests premis, es podran veure l’exposició anual «El millor disseny de l’any», que enguany s’inaugurarà uns dies abans, el 17 de maig.

De l’altra, realitzarà una sèrie d’activitats que, sota el títol «Good Design is…», reflexionaran entorn els principis del bon disseny avui. Partint dels «10 principis del bon disseny» de Dieter Rams, que s’han demostrat atemporals i vàlids en qualsevol disciplina, el FAD us proposa prendre part d’una sèrie d’activitats, dirigides tant a professionals com a un públic més general, per reflexionar sobre aquests principis avui.

Es començarà amb una jornada familiar on petits i grans podran posar a prova els principis del bon disseny sessió de creació col·lectiva comissariada per Domestic Data Streamers. La jornada,  organitzada en col·laboració amb al Museu del Disseny de Barcelona, tindrà lloc el diumenge 16 de juny.

L’endemà, 17 de juny, tindrà lloc una projecció especial del documental «Rams» de Gary Hustwit, director també de pel·lícules com «Helvetica», «Objectified» i «Urbanized». En aquest documental, Hustwit centra el focus en un imprescindible del disseny: Dieter Rams, el dissenyador més influent del segle passat.

Finalment, el cicle d’activitats acabarà amb una jornada de Talks amb noms destacats com Feminist InternetLolo & SosakuChris LefteriLievore + Altherr Désile ParkApparatuLacolCurro ClaretHarquitectesTina Gorjanc,  Zak GroupDeutsche & Japaner, Maria ke Fisherman o Anne Lacaton. El programa comptarà amb espais de debat moderats per José Luis de Vicente.

Moda, disseny gràfic, publicitat, arquitectura, interiorisme, disseny de producte, art, artesania… totes les disciplines juntes en una jornada on es descobriran referents nacionals i internacionals que ens explicaran els seus projectes, els principis i valors que segueixen en la seva pràctica professional i la seva visió personal sobre els principis del bon disseny de Rams, ja sigui per alineació o per contraposició a la visió original del dissenyador.

Entre els dies 12 i 19 de juny us esperem a la Barcelona Design Week amb un munt d’activitats relacionades amb el bon disseny en totes les seves disciplines.

Consulteu aquí més detalls i la programació completa del FAD per als propers mesos.