Aquesta edició, el FAD reflexionarà sobre el bon disseny

FAD for good design - Barcelona Design Week

Durant la Barcelona Design Week el FAD vol parlar de bon disseny. Per una banda, celebrarà l’excel·lència amb el lliurament de premis de les diferents disciplines del disseny que organitzen les seves associacions. En aquesta ocasió, es lliuraran els Premis ADG Laus de disseny gràfic i comunicació visual, els Premis ArtsFAD a la creació artística, els Premis MODA-FAD al disseny de moda i els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme. Les obres finalistes i guanyadores de tots aquests premis, es podran veure l’exposició anual «El millor disseny de l’any», que enguany s’inaugurarà uns dies abans, el 17 de maig.

Per altra banda, realitzarà una sèrie d’activitats que, sota el títol «Good Design is…», reflexionaran entorn els principis del bon disseny avui. Es començarà amb una projecció especial del documental «Rams» de Gary Hustwit, director també de pel·lícules com «Helvetica», «Objectified» i «Urbanized». En aquest documental, Hustwit centra el focus en un imprescindible del disseny: Dieter Rams, el dissenyador més influent del segle passat.

 

 

Es continuarà amb una jornada de Talks on, partint dels «10 principis del bon disseny» de Dieter Rams, grans figures del panorama del disseny nacional i internacional ens explicaran la seva obra i compartiran la seva visió sobre els principis del bon disseny, ja sigui per alineació o per contraposició a la visió original del dissenyador.

A més, petits i grans podran posar a prova els principis del bon disseny en una jornada familiar de creació col·lectiva que tindrà lloc el diumenge 16 de juny i que organitzarem en col·laboració amb al Museu del Disseny de Barcelona.

Entre els dies 12 i 19 de juny us esperem a la Barcelona Design Week amb un munt d’activitats relacionades amb el bon disseny en totes les seves disciplines.

Consulteu aquí més detalls i la programació completa del FAD dels propers tres mesos.