Facebook iconFlickr iconInstagram iconLinkedIn iconTwitter icon YouTube icon

Disseny per revalorar tot el que ens envolta

Sota el lema «Revalorar», la Barcelona Design Week 2018 desenvoluparà un complet programa d’activitats que girarà entorn a la idea d’observar amb una nova mirada tot allò que ens envolta i repensar actituds i models poc sostenibles.

La Barcelona Design Week abordarà enguany des del disseny un tema que ens preocupa a tots en conjunt: la situació i les conseqüències de la societat de consum. Podem continuar amb l’actual model de producció i consum de béns i serveis? I basar la nostra economia en un sistema de creixement infinit? Com ens relacionem amb tot allò que tenim o desitgem tenir?

Cada dia, molts de nosaltres ens plantegem preguntes similars quan tenim el desig irrefrenable de comprar coses que, sovint, sabem que no necessitem. Alguns, encara van més enllà i es pregunten com s’han fet aquests productes, què ens aporten, d’on provenen, amb quins materials s’han elaborat, quines mans i tecnologies els han fet possibles, quina serà la seva vida útil i què en serà d’ells quan aquesta s’acabi.

El disseny, en totes les seves expressions, és una eina fonamental a la disposició de tots per revertir aquestes actituds i models poc sostenibles que ens duen cap a la destrucció de l’ecosistema. És necessari repensar processos per reconduir el sistema cap a una producció més sostenible i a la societat cap a un consum més crític i conscient.

Així, la 13a edició de la Barcelona Design Week vol incitar tant a la professió com a la ciutadania a revalorar tot allò que ens envolta i qüestionar-se el tipus de consum necessari per poder assolir un futur sostenible. I, sobretot, animar a reemocionar-nos i resentir en allò material, però també en l’aspecte relacional. Del 5 al 14 de juny, s’oferirà una extensa programació amb activitats per a tots els públics per resignificar el concepte de bon disseny en la seva finalitat última de servei a la societat.

Aquest juny esteu tots convidats a re-valorar, re-connectar, re-significar, re-emocionar, re-estimar, re-pensar i re-dissenyar.