Madelon Vriesendorp

Freud Unlimited (1975), Madelon Vriesendorp

Madelon Vriesendorp va néixer a Holanda. Va co-fundar l’OMA, Office for Metropolitan Architecture, amb Rem Koolhaas, Elia i Zoe Zenghelis. Les seves obres van il·lustrar cobertes de llibres i revistes, destacant sobretot la coberta de Delirious New York de Rem Koolhaas.
Juntament amb Teri Wehn-Damisch & Cartoon Farm va realitzar el film d’animació Flagrant Delit per a la televisió francesa.

Vriesendorp va realitzar il·lustracions i pintures per a Built, Domus i Abitare, entre altres publicacions, mentre treballava en el disseny de vestuari, en la construcció d’objectes i en la creació de pintures. La mostra de pintures, amb la seva col·lecció i mindgame, El Món de Madelon Vriesendorp, a l’Architectural Association de Londres es va exhibir també a Berlín, Basilea i a la Biennal d’Arquitectura de Venècia, i el 2008 es va publicar un llibre sota el mateix títol.

Va rebre el guardó Membre d’Honor de RIBA el 2009. Ha exposat la seva obra a la Serpentine Gallery, al Museu Guggenheim Nova York, al Centre Pompidou de París, a l’Stedelijk Museum d’Àmsterdam, a la Bienal d’Art i Arquitectura de Venècia, a Aedes Berlín, al Barbican Centre de Londres, al CCA de Montréal, al MoMA de Nova York, el V&A Museum de Londres i a la galeria Lucy Mackintosh de Lausana, entre altres.
Va participar en l’exposició Lina Bo Bardi: Together, que va dur a terme una gira per tota Europa. Va exercir com a docent i va donar classes de màster al Berlage Institute, LSA Delft. També va impartir workshops a l’AA i LSA.

Vrisendorp i Sylvia Libendinsky van impartir una masterclass al Berlage Institute de Delft, el resultat de la qual es va exposar a la Biennal de Shenzhen.
Va realitzar instal·lacions pel Museu Praga de Varsòvia i per a la Lina Bo Bardi House de Sao Paulo. Va participar en el projecte de postal per a Frieze, a la Biennal Are we Human d’Istambul, i a la Biennal de Colombo 2016.
El 2017 va rebre el Diploma Honorari d’AA i el 2018 va rebre el guardó Ada Louise Huxtable Prize, atorgat per The Architects Journal i The Architecural Review de Londres.