Lara Penin

Estats Units
Directora de Disseny Interdisciplinari de la Parsons School of Design

Lara Penin és la directora de Disseny Interdisciplinari de la Parsons School of Design, The New School, a Nova York. És professora associada de Disseny Interdisciplinari i cofundadora del Parsons DESIS Lab, un laboratori de recerca multidisciplinari situat en la cruïlla entre el disseny de serveis, la innovació social i les pràctiques sostenibles.

En la seva tasca, estudia com el disseny de serveis pot desencadenar canvis socials positius a favor de la sostenibilitat, a l’hora que redueix les distàncies entre la innovació en la pedagogia del disseny i la pràctica. Ha rebut beques del Fons Nacional de les Arts que atorga la Fundació Rockefeller. Entre el seu ampli registre de publicacions s’inclou l’autoria del llibre “An Introduction to Service Design. Designing the Invisible”, una introducció exhaustiva al disseny de serveis d’acord amb les necessitats del client o dels participants, que tracta sobre aquest camp nou i emergent del disseny i sobre les disciplines de les quals beu i les que en resulten.

Lara té un doctorat en Disseny Industrial a la Universitat Politècnica de Milà i una llicenciatura en Arquitectura i Urbanisme a la Universitat de São Paulo.

La Lara oferirà la ponència ‘Services are the soft infrastructure of society’ el divendres 14 de juny a les 9:15h.

Més informació sobre el contingut de la seva conferència, aquí.