Julia Benini

Brasil
Professora de disseny, ELISAVA

Julia Benini és professora de Disseny a ELISAVA, l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona. És codirectora del Màster de Procés Creatiu en partenariat amb la Fundació El Bulli.

Abans d’incorporar-se a ELISAVA, la Julia va ocupar el càrrec de directora de Disseny a IDEO.org, on va dirigir l’àrea de Recerca en Disseny i va difondre la seva passió per l’ètica, l’etnografia intercultural i l’impacte a escala. A IDEO.org, la Julia va treballar en projectes d’empoderament de dones i noies, que els van permetre incrementar el seu accés als serveis de salut reproductiva a Etiòpia, Kènia, la Costa d’Ivori, el Benín, Burkina Faso, Senegal i Bangladesh. També va treballar en serveis financers mòbils per a la gent amb menys recursos a Uganda i Tanzània, i en la construcció de comunitats juvenils a Guatemala.

Com a pensadora de sistemes, la Julia també ha ajudat els equips d’IDEO a oferir estratègies i serveis de disseny per a clients amb ànim de lucre en banca, electrònica de consum, assistència sanitària connectada, educació superior, manteniment de vehicles i indústria alimentària. Abans d’incorporar-se a IDEO, la Julia dissenyava experiències digitals i electrònica de consum per a Philips i Nokia. És llicenciada en Comunicació i té un màster d’Enginyeria per la Universitat de Sao Paulo, i un Doctorat Professional d’Interacció Usuari-Sistema per la Universitat de Tecnologia d’Eindhoven.

La Julia serà moderadora.