Curro Claret

Curro Claret va estudiar disseny industrial a l’Escola Superior de Disseny Elisava i el Central Saint Martins College of Art and Design. Des de finals de la dècada dels 90 treballa com a freelance dissenyant mobles, llums, objectes, productes, interiors, happenings i serveis per a empreses, institucions, fundacions i espais d’exposició. Ha treballat amb BD Barcelona Design, Camper, Formica, Metalarte, Zicla, Centre de Creation La Cuisine, Roca Barcelona Gallery, Arrels Fundació o Fundació Sant Martí de Porres.

És professor i tallerista ocasional de disseny en diferents centres i països. Ha rebut diverses distincions com el Premi al millor projecte en Innovació Social IED Design Awards 2018, Premi Dissenyador de l’any 2015 AD Espanya, Premi Ciutat de Barcelona 2013 categoria Disseny, Best Recicled Product 2011 (European Association of Plastics Recycling and Recovery Organisations) segon premi o el Premi Disseny Contra la Pobresa i Exclusió Social 2010 del Ministeri de Cultura. Els seus treballs s’han recollit en algunes publicacions, com ara «Retrat imperfecte de Curro Claret» d’Óscar Guayabero i Ramon Úbeda (Gustavo Gili, 2014) i «The Design Encyclopedia» de Mel Byars (The Museum of Modern Art, New York, 2004).

Algunes de les seves peces es troben a les col·leccions del Museu del Disseny de Barcelona i del Jesuitenkirche (Lower Austria Contemporary).