Apparatu

Apparatu_Xavier Mañosa_ Good Design Is... FAD

Apparatu és el nom de l’estudi de disseny i taller de ceràmica que dirigeix actualment Xavier Mañosa, artista i dissenyador que va heretar una tradició artesanal i el taller de la seva família, fet que li ha permès trobar el seu lloc dins l’art ceràmic contemporani. Els seus productes són objectes artístics, artesanals i industrials, caracteritzats per barrejar materials i explorar noves expressions formals.

Conceptualment, moltes de les seves primeres peces estan relacionades amb fets de la cultura contemporània, del dia a dia, com per exemple «Nike Hoodie Totem»“, el projecte «Skate Fails» per a l’empresa FTC de San Francisco, o «Manga». Aquests darrers van sorgir de la col·laboració amb el dissenyador i il·lustrador català, establert a Nova York, Alex Trochut.

La trajectòria de Mañosa inclou col·laboracions amb marques de prestigi com són Nike, BD Barcelona, Hermes, Alessi, Vitra o Camper. Les peces d’Apparatu s’han pogut veure a les fires i festivals de disseny contemporani de Londres, Frankfurt, Saint- Étienne, Tokio, Nova York, Mèxic i Estocolm, a més de Madrid i Barcelona.