Anne Lacaton

Anne Lacaton_Good Design Is... FAD

Anne Lacaton és arquitecta i des de 1987 dirigeix l’estudi d’arquitectura Lacaton & Vassal juntament amb Jean-Philippe Vassal, amb qui va guanyar l’any 2008 el Gran Premi Nacional d’Arquitectura. La seva labor, en associació amb Jean-Philippe Vassal, constitueix un referent d’una forma de fer arquitectura de manera ètica, eficaç i econòmica. Prioritzen les necessitats de les persones que habiten a la construcció i valoren allò que ja existeix per millorar-ho, enfront a altres decisions on preval l’estètica o l’espectacularitat. En definitiva, es posicionen a favor de la rehabilitació enfront de la demolició com a estratègia més eficient.

L’any 2014 va rebre, juntament amb Jean-Philippe Vassal, el Premi Schock d’Arts Visuals atorgat per la Reial Acadèmia Sueca de les Arts. L’any 2018 l’estudi Lacaton&Vassal va ser un dels cinc guardonats amb el Premi Global d’Arquitectura Sostenible. I el 2019 han guanyat el Premi Mies van der Rohe.

Ha treballat com a professora convidada en diferents centres acadèmics reconeguts, com són la Universitat de Nova York-Buffalo, la Universitat de Florida, la Universitat de Madrid, a l’Escola Politècnica de Lausana, a l’Escola d’Arquitectura d’Oslo, Harvard GSD i al Pavelló Neuflize OBC al Palais de Tokyo de París.