BDW’19: quines són les capacitats i el rol del disseny en les ‘Transicions’?

Les persones, les societats, fins i tot l’ordre mundial, es troben en permanent transició. De fet, som al bell mig d’un necessari i urgent canvi a escala global amb un objectiu tan bàsic com la supervivència de la humanitat. Un moment de transició d’un model d’economia lineal cap a un basat en l’economia circular que permeti un món ecològicament sostenible. També les ciutats, com a entorn de màxima complexitat, on es creuen múltiples interessos, conflictes i reptes a solucionar, estan en transició cap un model de ciutats digitals i intel·ligents, innovadores i altament tecnològiques, que necessàriament han de posar el benestar de les persones en el centre.

El disseny és, en aquest sentit, una disciplina cabdal alhora d’afrontar i adaptar-nos a aquest nou escenari. Com ha de ser el disseny de tot allò que ens envolta per tal que es faci efectiva la transició cap a una economia circular, unes societats més justes i formades, un món en equilibri natural?

A la Barcelona Design Week 2019 volem reflexionar i compartir amb la ciutadania les capacitats del disseny i el seu rol en qualsevol transició de forma alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides (ODS). Estigueu atents, participeu i gaudiu de les múltiples activitats que us proposa la 14a de la BDW. Al cap i a la fi, tots formem part d’aquesta transició.