V Fòrum de Moda Sostenible: FASHION FOR THE FUTURE. “Els #ODS i la moda”

#DistricteDisseny

V Foro de Moda Sostenible: Fashion for 2030. “Los ODS y la moda”

El 2015, l’ONU va aprovar l’Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible, una oportunitat perquè els països i les seves societats emprenguin un nou camí amb el qual millorar la vida de tots, sense deixar ningú enrere. L’Agenda compta amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, que inclouen des de l’eliminació de la pobresa fins al combat al canvi climàtic, l’educació, la igualtat de la dona, la defensa del medi ambient o el disseny de les nostres ciutats.

Una dada concernent a la moda: confeccionar uns texans requereix uns 7500 litres d’aigua, l’equivalent a la quantitat d’aquest líquid vital que beu una persona mitjana en set anys. El cost d’estar sempre a la moda és molt més car que el preu monetari que paguem per això.

Si continuem treballant amb l’enfocament de negocis actual, les emissions de gasos contaminants de la indústria tèxtil augmentaràn gairebé un 50% el 2030.

Però hi ha bones notícies per al sector i el dia 18 de juny, 8 professionals que treballen en marques de moda sostenible ens donaran les pistes per conèixer com han aconseguit complir el 2019 amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible dictats per l’ONU per al 2030.