Facebook iconFlickr iconInstagram iconLinkedIn iconTwitter icon YouTube icon

Pavelló Internacional: Itàlia

La Barcelona Design Week convida a participar a altres països perquè exposin el millor talent en disseny dels seus territoris. Aquesta edició el Pavelló Internacional s’ubica al recinte de Palo Alto i acollirà dues exposicions de disseny italià:

D’una banda, ‘Ferri Taglienti’ és una mostra creada per Odo Fioravanti i Gulio Iacchetti que fa una reflexió sobre la delicada relació entre la naturalesa i l’artifici, entre el que precedeix a l’home i el que d’ell precedeix. És la història ancestral de la domesticació del medi ambient a través del pensament i la praxis, per reconduir aquesta relació a una mida humana, accessible de risc reduït. La mostra presenta una selecció d’objectes relacionats amb el panorama rural italià: objectes pensats per treballar la fusta, polir-la retallar-la i preparar-la per l’hivern.

De l’altra, la mostra ‘Grado Zero’ és un projecte comissariat pel grup Molto Molto site-specific organitzat en el marc del projecte ITmakES. L’exposició planteja, a través de peces realitzades per diferents dissenyadors, com canvien els criteris de recepció d’una forma o una textura, i quins valors prenen rellevància un cop eliminat l’impacte cromàtic directe. “Grado Zero” està pensat com un recorregut visual que vol generar una reflexió sobre els trets perceptius i les conclusions visuals que podem extreure d’aquests objectes, generant un diàleg entre els dissenyadors i l’espectador mateix.

La selecció dels dissenyadors realitzada pels comissaris interpreta plenament els valors del projecte Itmakes, una iniciativa de l’Ambaixada d’Itàlia a Madrid i del Consolat General d’Itàlia a Barcelona on el disseny creatiu i la innovació que involucra dissenyadors, arquitectes, artistes sonors italians i espanyols conformen un camí de creació i desenvolupament de projectes comuns.

* Inauguració: 6 de juny a les 19.00 h
** Aperitiu italià: 9 de juny a les 19.00 h

Organitza: BCD Barcelona Centre de Disseny, Consolat Italià a Barcelona i Istituto Italiano di Cultura a Barcelona
Col·laboren: Sabores de Italia