Facebook iconFlickr iconInstagram iconLinkedIn iconTwitter icon YouTube icon

«Nou paisatge domèstic. BCN: 2018» Instal·lació de Mau Morgó

#Assaiggeneral

Al mateix temps que el nostre «futur» conegut envelleix i es torna obsolet, cada vegada més ràpidament ens sobrecarreguem de residus electrònics i tecnològics i de maquinari obsolet. Aquest refugi construït amb fòssils tecnològics abraça i dona la benvinguda als visitants dins del seu úter electrònic protector, on els dispositius de comunicació (3G, 4G, Bluetooth, RFID, ràdio…) no funcionen i en protegeixen dels «enemics» invisibles perjudicials.

Per repensar l’experiència domèstica del futur, hem dissenyat un lloc que s’avança en el temps, on la tecnologia descartada i les deixalles electròniques es troben amb les estructures arquetípiques que hem anat construint durant milers d’anys. Aquestes deixalles seran tan accessibles que començarem a construir amb tecnologia per fugir de la tecnologia.

Per definició, la casa és un refugi. Un refugi és un lloc on no ens poden trobar, on estem protegits fins i tot d’allò invisible. Sí, ningú no ens hi pot trobar, i potser ens hi descobrirem a nosaltres mateixos. Potser.

«Nou paisatge domèstic. BCN: 2018» forma part de l’Assaig General 2018, que, sota el títol «La rebel·lió dels objectes», es proposa explorar l’afecte i vincle emocional de les persones vers les coses en la societat actual.

#Assaiggeneral, #Rebel·lioDelsObjectes.