No només arquitectes

#BDW19

Sovint es parla de l’arquitecte com un director d’orquestra que no cal que sàpiga tocar tots els instruments, però ha de saber de les seves característiques i necessitats, i encara més important, de les capacitats i possibilitats de tots ells.

La formació àmplia i intensa de l’arquitecte té una base molt clara i enfocada en el disseny; la tectònica i la construcció són claus imprescindibles en la concreció física de les idees; la història i l’art la situen en la societat i les contingències de l’actualitat; i per últim, l’aproximació i variació de l’objecte arquitectònic a diferents escales, des del territori fins al detall constructiu, la doten d’una mirada extensa i global.

L’interès de molts arquitectes pel disseny i la creació va més enllà de l’edificació i l’urbanisme. Interès en els materials i els seus diversos usos i formes; per l’edició i la teoria de l’arquitectura; per parlar i debatre sobre arquitectura; interès per la mirada – educada – i el registre gràfic en són alguns exemples. Aquesta visió del disseny, doncs, en varietat de formes, mides i vessants, ha fet que tradicionalment molts arquitectes complementin l’exercici de la professió amb altres professions, activitats i vocacions.

Volem veure i mostrar com la formació de l’arquitecte alimenta a aquestes “altres” professions i a la inversa; perquè estem segurs que és un camí de doble sentit i per tant hi ha una retroalimentació entre la formació de l’arquitecte i l’exercici d’altres disciplines.

Arquitectes exercents i no exercents, re-inventats en dissenyadors de moda, joiers, escriptors, músics, restauradors, presentadors de televisió…, ens mostraran a través d’una presentació àgil, visual i dinàmica la seva experiència vinculada al disseny.

Proposem una marató de presentacions, 10 imatges i 20 minuts per participant, per explicar la seva trajectòria cap al disseny fora de l’arquitectura. Al mateix espai s’exposaran alguns dels productes i els seus processos de disseny proposant, d’aquesta manera, altres sortides professionals.

Organitza: COAC Escola Sert