Facebook iconFlickr iconInstagram iconLinkedIn iconTwitter icon YouTube icon

Lliurament i festa dels Premis ADI: Premis Delta, Medalles ADI i Premis ADI Cultura

#premisADI

Els anys parells són anys esperats per la comunitat del disseny industrial perquè són anys de Premis ADI. La nit dels Premis ADI, descobrirem el millor disseny de producte en l’àmbit professional (Premis Delta), les millors propostes d’estudiants (Medalles ADI) i aquelles propostes que contribueixen a la cultura del disseny (Premis ADI Cultura).

Premis Delta de disseny industrial

39a edició dels Premis Delta de disseny industrial, els premis biennals organitzats per l’ADI-FAD (Associació de Disseny Industrial del FAD). Fidels al seu esperit, tornen per reconèixer la feina dels dissenyadors i les empreses nacionals i internacionals, per celebrar l’excel·lència en el disseny industrial i per reconèixer la seva importància com a expressió de valors econòmics, socials i culturals.

En aquesta nova edició, els Delta es presenten amb novetats. La primera és que la convocatòria té cinc categories: productes per a les persones, productes per a l’hàbitat interior, productes per a l’hàbitat exterior, productes per a la mobilitat i disseny internacional, oberta a productes produïts per empreses estrangeres. Així, també s’atorgaran un Delta d’or i dos Deltes de plata per cada categoria. Una novetat impulsada per la nova junta de l’ADI-FAD, amb la intenció de fer evolucionar la qualitat i l’objectivitat dels Premis Delta, és l’existència d’un comitè d’experts independent que definirà la Selecció Delta.

El jurat dels Premis Delta 2018, format per Luca Nichetto, Anna M. Cybulska, Joan Forrellad, Pepe García i Isabel López Vilalta, serà l’encarregat d’atorgar els guardons tenint en compte els criteris de valoració descrits a les bases: el caràcter innovador en els àmbits conceptual, formal, funcional, productiu, estratègic, social i semàntic; la capacitat de comunicació del producte i els seus valors estètics i culturals; la integració de tecnologia i disseny; la usabilitat; i els aspectes de sostenibilitat i adequació mediambiental.

Medalles ADI de disseny industrial

L’ADI-FAD (Associació de Disseny Industrial del FAD) torna amb la 27a edició de les Medalles ADI i convoca els joves dissenyadors formats recentment a les escoles a presentar els seus projectes de final de grau, màster o postgrau. Creades el 1976, les Medalles ADI van néixer amb l’objectiu de contribuir a establir ponts d’unió entre l’àmbit acadèmic i el món industrial. És un premi amb una gran tradició en el panorama del disseny del nostre país que fomenta el futur talent de les generacions més joves.

El jurat, format per Emili Padrós, Harry Paul van Ierssel, Stefano Maffei i Roc Miranda, serà l’encarregat de seleccionar i guardonar els millors projectes aplicant els criteris de valoració de les bases: el caràcter innovador dels projectes, posant un èmfasi especial en el procés creatiu i la investigació; la resolució formal, funcional i estètica; l’adequació mediambiental; l’impacte social; i l’aplicació adequada de tecnologies i materials.

Premis ADI Cultura

Segona edició dels Premis ADI Cultura, que tenen com a objectiu promoure el reconeixement públic dels projectes que ajuden al foment social i cultural del disseny i que incentiven el diàleg, les idees, les iniciatives, les exposicions i les publicacions en el sector. El jurat 2018, format per Martín Azúa, Valentín Roma, Anna Puigjaner i Ethel Baraona Pohl, serà l’encarregat de decidir-ne els guanyadors en les dues categories del premi: la de «projecte» i la de «trajectòria».

Els Premis ADI Cultura se centren en projectes el resultat dels quals es dona dins el marc teòric no objectual que genera impacte, crítica i difusió en l’àmbit del disseny: publicacions, exposicions, cicles i congressos, espais físics (galeries, botigues), espais virtuals, pàgines web, blogs, aplicacions, programes docents, filmacions i tots aquells conceptes encara per explorar. També projectes que tinguin un fort vessant conceptual i d’innovació, que siguin processos experimentals, interdisciplinaris, instal·lacions, peces úniques o sèries numerades, objectes fora dels circuits comercials comuns o els que ajudin a recuperar o obrir noves vies en el disseny de producte.

L’hora d’entrada per a socis del FAD i convidats és a les 18:30h per a una sessió prèvia de networking. Mentre que l’hora d’entrada del públic general a l’entrega dels premis i posterior festa serà a les 20.00h.

#ADIcultura, #medallesADI, #premisADI, #premisDelta.

Organitza
Amb el suport de
Col·laborador Premium
Empreses col·laboradores
Amb la col·laboració de
Media-partner premium
Media-partner