Facebook iconFlickr iconInstagram iconLinkedIn iconTwitter icon YouTube icon

Creus que ho saps tot sobre la cadira Barcelona? Mies & Reich una parella d’èxit

#BarcelonaDistricteDisseny

En les innombrables imatges que ens han arribat del Pavelló que va representar a Alemanya el 1929 a l’Exposició Universal de Barcelona, ​​apareixen com a protagonistes les cadires dissenyades per a la seva inauguració.

De pell blanca, impol·luta, sense voler robar protagonisme a l’estructura impecable, precisa, pura, d’acer, les cadires juntament amb els canapès, sobre una catifa negra, en contrast amb la lleugeresa de la taula de vidre, destacaven de la paret de ònix daurat, configurant l’escena perfecta per a la recepció oficial.

En aquest moment apareix un nou concepte d’espai. Mies van der Rohe i Lilly Reich el van generar en una relació professional caracteritzada per l’equilibri en la justa tensió, com els seus dissenys.

María Melgarejo Belenguer
Autora de L’arquitectura des de l’interior, 1925-1937. Lilly Reich i Charlotte Perriand. ens proposa situar en context la cadira Barcelona.

María Melgarejo Belenguer és professora i arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de València (1990), de la Universitat Politècnica de València i es va doctorar arquitecta per la Universitat Politècnica de Catalunya (2005) amb la seva tesi doctoral “Cap a un concepte d’espai interior 1927-1937: Lilly Reich- Charlotte Perriand dirigida per Luís Moreno Mansilla

 

Més informació: miesbcn.com
Organitza: Fundació Mies van der Rohe

#BarcelonaDistricteDisseny.