«Good design is…» Talks

«Good design is…» és una jornada de conferències i debats on, partint dels «10 principis del bon disseny» de Dieter Rams, noms destacats del panorama nacional i internacional del disseny explicaran la seva obra i els principis que segueixen en la seva pràctica professional.

Entre altres, ens acompanyaran noms destacats com Feminist Internet, Lolo & Sosaku, Chris Lefteri, Lievore + Altherr Désile Park, Apparatu, Lacol, Curro Claret, Harquitectes, Tina GorjancZak Group, Deutsche & Japaner, Maria ke Fisherman o Anne Lacaton. Lacaton, presidenta del jurat dels Premis FAD d’Arquitectura Internacionals 2019 d’ARQUIN-FAD, serà l’encarregada de cloure la jornada, on hi haurà espais de debat moderats per José Luis de Vicente.

Què és bon disseny? Per respondre a aquesta pregunta, als anys setanta Dieter Rams oferia al disseny en particular i a la societat en general els «10 principis del bon disseny», amb els quals donava resposta a la seva visió sobre aquesta pregunta. I és que darrere les obres de dissenyadors, arquitectes, artistes i altres professions relacionades sempre hi ha uns principis.

Així doncs, a la jornada «Good design is…», el FAD adopta els «10 principis del bon disseny» de Dieter Rams com a punt de partida i convida grans figures del panorama nacional i internacional de totes les disciplines a explicar la seva obra i compartir la seva manera d’entendre i practicar els principis del bon disseny.

Serà una oportunitat per respondre les qüestions clau de la professió avui: Què és necessari i què és innecessari en l’actual model de producció i consum? Quina responsabilitat té el disseny en la forma com vivim i en la cura de l’entorn? És compatible la part hedonista del fet creatiu amb la vocació de servei del disseny a la societat? Quin paper han de tenir les noves tecnologies en el disseny de béns i serveis? Com pot el disseny contribuir a fer que les persones interactuïn entre elles més democràticament? Aquestes i moltes altres preguntes seran motiu de reflexió a la jornada de xerrades i debats «Good design is…».

 

 

Organització: FAD (Foment de les Arts i del Disseny)
Lloc: Disseny Hub Barcelona. Auditori i Foyer
Horari: de 9 a 20:30 h
Preu:

Socis del FAD 20 €
No socis 30 €
Pack (5 entrades) 120 €

#GoodDesignIs.