Exposició del concurs “El Disseny. Un viatge entre Itàlia i Espanya”

#DistricteDisseny

Exposició dels projectes guanyadors del concurs “El Disseny. Un viatge entre Itàlia i Espanya” convocat per l’Ambaixada d’Itàlia a Madrid dins la iniciativa ITmakES.

Els tres projectes guanyadors que han estat exposats a la Università degli Studi di Milano en ocasió del Fuori Salone el 2019 són:

– Buffet Capa, consola de Manuel García Fraile;
– Loop, moble de cuina de Jesús López de los Mozos;
– Ness, suports modular
es de Cristina Castillo i Patricia Lallana de l’IED Madrid.

En el projecte estat implicades institucions, organismes d’informació, empreses, associacions professionals d’arquitectes, dissenyadors i centres d’ensenyament superiors, tant d’Itàlia com d’Espanya. Els prototips dels projectes guanyadors han estat realitzats per tres empreses italianes: Ethimo, Ghidini 1961 i Officine Tamborrino.

El concurs ha estat organitzat en col·laboració amb el COAM (Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid), la DIMAD (Associació de dissenyadors de Madrid) i la revista italiana INTERNI. El jurat ha estat format per l’ambaixador d’Itàlia Stefano Sannino, Gilda Bojardi (directora de la revista Interni), Marva Griffin (fundadora i comissària del Salone Satellite de Milà), Maria Güell (lighting designer i comissària del Festival Llum Bcn), Luciano Galimberti (President de l’ADI – Compasso d’oro), Carlos Lahoz (vicedegà del COAM) i Mariano Martín (Secretari de la DIMAD).

La instal·lació, comissariada per l’arquitecte Davide Valoppi de l’estudi Noarc, s’ha inspirat en el viatge i la relació constant entre Espanya i Itàlia. Les tres principals estructures, una per a cada projecte, es caracteritzen per la inclusió de globus vermells de gran diàmetre que fan referència a la imatge romàntica de viatges en globus aerostàtics. El color vermell uneix les banderes d’Itàlia i Espanya. En les tres estructures més petites, situades a prop de les columnes, es col·loquen els dibuixos i les representacions dels vuit projectes que han rebut una menció especial per part del jurat.

El 17 de juny es realitzarà un esdeveniment especial amb un aperitiu italià organitzat pel Consolat General d’Itàlia a Barcelona amb la presència de Benedetta Tagliabue (presidenta de la Fundació Enric Miralles), Patrizia Catalano (Interni Magazine) i Maria Güell (comissària del Festival Llum Bcn i jurat del concurs).

Horari: Dll a Dg., 10-14h / 16-19h

Esdeveniment gratuït amb inscripció prèvia: segretaria.barcellona@esteri.it (aforament limitat)