‘BÀSICS: Un passeig per qüestionar-nos’

#BasicsBDW
© 2018 Needlab All Rights Reserved

Podem continuar amb l’actual model de producció i consum de béns i serveis? Té sentit viure en una economia basada en el creixement infinit en un entorn amb recursos finits?

Tots i totes som, en siguem conscients o no, determinants per a la sostenibilitat de la nostra societat. És per això, que tenim la responsabilitat de fer-nos les preguntes clau que ens facin sortir de l’àrea de confort, que ens ajudin a observar amb una nova mirada tot allò que ens envolta i a repensar la societat per reconduir-la cap a un model més sostenible a partir de la crítica i la consciència col·lectiva.

Aquest és el principal propòsit de la mostra “BÀSICS: Un passeig per qüestionar-nos”, un espai comissariat per Alfonso de la Fuente de Pichiglas Studio i Sameera Chukkapali del projecte Needlab que ens permetrà recórrer diverses instal·lacions relacionades amb el tema central de la BDW, ‘revalorar’, i amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, com ara el consum i la producció responsable; les ciutats i comunitats més inclusives, segures i sostenibles; l’accés universal a l’aigua i a l’energia neta, els efectes del canvi climàtic o la conservació dels ecosistemes marítim i terrestre.

L’exposició està formada per cinc instal•lacions que creen un parc obert per passejar fent-nos preguntes sobre com cada un i una de nosaltres podem contribuir positivament al revalorar individual i col•lectiu. Tornarem a allò més bàsic, com l’aigua, l’aire, la terra i aquells elements més primaris que necessitem per viure: menjar, una casa o viure en comunitat.

Obrirà les portes el pròxim 5 de juny a les 20.00h amb motiu de la jornada inaugural de la Barcelona Design Week, i es podrà visitar de manera gratuïta fins al 22 de juliol (De dimarts a diumenge de 10.00 a 20.00h).

T’hi esperem!

#BasicsBDW.

Organitza
Amb el suport de
Col·laboradors