Exposició ‘Creating Caring Transitions for Social Good’

Com podríem crear Transicions d’una manera més sostenible, accessible i saludable per crear una diferència positiva en la vida de les persones? Una experiència oberta que convida a la reflexió i a la co-creació al voltant del poder del disseny per crear transicions de vida més amables, més enllà de l’estètica.

‘En totes les transicions de la vida tots ens enfrontem a reptes: mantenir l’equilibri entre la feina i la vida privada, moure’ns d’un lloc a un altre, lluitar per a una millor qualitat de vida, envellir…‘

El DesignSingapore Council i The Care Lab presenten Caring Transitions for Social Good, una experiència oberta que convida a la reflexió i la co-creació al voltant del poder del disseny per crear transicions de vida més amables, més enllà de l’estètica.

BCD Barcelona Centre de Disseny i el DesignSingapur Council han arribat a un acord de col·laboració per a la Barcelona Design Week 2019 pel qual els projectes guanyadors de l’última edició del Singapore President*s Design Award (P*DA) s’exposaran al Disseny Hub Barcelona durant la BDW. La gira mundial del P*DA també inclourà Nova York, Londres, Copenhaguen i Hong Kong.

L’exposició Caring Transitions for Social Good està comissariada per The Care Lab, una organització amb seu a Barcelona que redissenya nous models d’assistència. És un dels guanyadors del P*DA 2018. L’exposició presenta quatre projectes que en format d’instal·lacions explicaran transicions en l’àmbit de l’atenció:

  • China Fuzhou Jin Niushan Trans-Urban Connector (Fudao) per LOOK Architects: Projecte de disseny d’infraestructura urbana que reclama un patrimoni verd per Fuzhou (Xina) i converteix el “pulmó verd” d’una ciutat densament urbanitzada en una experiència de benestar quotidià, accessible per a tothom.
  • WeatherHYDE per BillionBricks: Refugi innovador que proporciona supervivència bàsica a les persones sense llar que viuen en condicions climàtiques extremes. Dissenyat per a persones necessitades i a les organitzacions humanitàries que els donen suport per assegurar l’adopció generalitzada d’una solució que salvi vides.
  • Singapore Changi Airport Terminal 4 de Changi Airport Group: Projecte de disseny d’experiències que replanteja la forma en què l’aeroport rep i s’acomiada de cada passatger. Una transformació de 360º que dóna als empleats de Changi els recursos i el temps per poder-se preocupar pels seus clients, alhora que ofereix als viatgers una oportunitat única de gaudir de la Terminal 4 com una destinació per si mateixa.
  • Who Cares?, per The Care Lab: Projecte de disseny de serveis per posar en valor el paper dels cuidadors a Singapur i millorar la seva experiència d’atenció. Arrel de l’aprovació de l’últim Pla Mestre per a la Discapacitat, a Singapur s’està implementant un ecosistema de solucions – productes i serveis, conjunts d’eines i espais, polítiques públiques i programes.

Organitza: BCD Barcelona Centre de Disseny.
Amb el suport de: DesignSingapore Council
Comissariat per: The Care Lab
Horari: Dilluns (16.00 – 21.00h) / de dimarts a diumenge (9.00 – 21.00h).

#BDW19.