Facebook iconFlickr iconInstagram iconLinkedIn iconTwitter icon YouTube icon

Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003

L’exposició mostra per primera vegada la col·lecció de Disseny gràfic que el Museu del Disseny conserva d’aquests anys, fruit en una bona part de la complicitat amb els dissenyadors que en són autors. Aquesta etapa coincideix amb el gran “boom” del disseny dels anys vuitanta sorgit arran del restabliment de la democràcia a l’estat espanyol, i mostra aquest esclat d’eufòria i d’oportunitats en un món on hi havia molt per fer: Noves imatges corporatives, propaganda política, recuperació del passat autòcton, primers estudis sobre el disseny històric, descobriment de diverses línies internacionals…

Hi té un protagonisme destacat la Barcelona dels Jocs Olímpics de 1992, que contribuïren a projectar una imatge nova i moderna de la ciutat. Malgrat la crisi dels anys noranta, l’arribada de les noves tecnologies –sobretot l’ordinador Macintosh-, l’expansió d’Internet i els nous suports interactius fomentaren l’experimentació, especialment en el terreny tipogràfic, i els joves dissenyadors formats en les escoles iniciaren nous camins mentre la professió es consolidava i alhora s’internacionalitzava. El 2003 tingué lloc l’Any del Disseny que va simbolitzar una nova manera d’entendre i reformular el disseny.

Aquesta mostra, que s’inaugurarà amb motiu de la Barcelona Design Week, es convertirà en una de les exposicions permanents del Museu del Disseny. Es podrà visitar de forma gratuïta el 9 i 10 de juny. A partir d’aleshores, el preu  d’accés serà de 6€ entrada general, i 4€ entrada reduïda.