Disseny perdurable: l’extractor B-10 de Cata 1989-2019

#DistricteDisseny

El 1989 l’estudi Josep Puig va dissenyar l’extractor de bany B-10. Avui aquest producte segueix al mercat. Coneix un procés de disseny analògic i la seva evolució. Selecció Premis Delta ADI FAD 1990

A principis de l’any 1989, per mediació del BCD, Josep Puig va rebre l’encàrrec de dissenyar una nova carcassa per l’extractor axial de bany per a l’empresa Electro Mecánica Cata de Torelló (Barcelona). Aquell disseny va ser l’inici d’una llarga col·laboració, primer individualment i després associat amb el dissenyador Josep Novell, que els va permetre abastar una gran varietat d’electrodomèstics: calefactors, ventiladors, convectors, termo-ventiladors, campanes extractores de cuina, etc… Alhora durant aquest període, que va de 1989 a 2006, van experimentar l’evolució del disseny realitzat amb recursos analògics al disseny digital. També van poder treballar, primer amb proveïdors asiàtics i després amb la pròpia factoria de Cata a la Xina.

Aquesta petita exposició mostra alguns detalls del procés  de disseny de l’extractor B10, que ara compleix trenta anys, i segueix al mercat amb tota la seva gama. També es pot veure l’evolució de la manera de dissenyar i com es van obtenir altres extractors que completaven l’oferta d’aquest petit electrodomèstic d’instal·lació. El B10 va merèixer una selecció Delta (1990), la campana Modula el Premi Delta de Plata (2001) i l’extractor X-Mart el Premi Delta de Plata (2005).

Horari: de 10 – 14h a 17 – 20h