Creació de nous materials circulars

El projecte MaDe (Material Designers), cofinançat pel Programa d’Europa Creativa de la Unió Europea, té com a objectiu entrenar i augmentar la visibilitat del dissenyador de materials; un perfil professional emergent que té com a objectiu ajudar a la indústria en la seva transició cap a una economia circular a través dels materials.

El dissenyador de materials, és un dissenyador format per detectar els recursos no utilitzats en els fluxos tècnics o naturals de la indústria i utilitzar les seves aptituds com a dissenyador per transformar aquets recursos en nous materials circulars. Aquest especialista avalua, idea i desenvolupa materials que serviran d’inspiració per a la creació d’aquests nous productes que necessita l’economia circular.

El projecte consta de 6 tallers que es faran a Londres, Milà i Barcelona al llarg del 2019. A cada taller, 20 dissenyadors de materials dissenyaran els seus propis materials circulars. El primer workshop de Barcelona tindrà lloc a Elisava de l’11 al 15 de juny i la convocatòria està oberta a tots els participants a través de la web del projecte (www.materialdesigners.eu)

Durant el workshop, els participants estaran guiats per experts en el camp de les ciències de materials, la sostenibilitat, el disseny de materials, la comunicació i/o nous models de negoci per desenvolupar els seus propis materials i explorar la seva potencial aplicació en productes i indústria.

Cada taller s’estructurarà de la següent manera:

Dia 1. Primera exploració de materials: sensor de materials i qualitats

Dia 2. Proves de possibles receptes de materials.

Dia 3. Ajust de la recepta final del material.

Dia 4. Demostració del potencial material.

Dia 5. Narrativa, comunicació i presentació del material.

Després de tots els workshops, dels 120 participants, seran seleccionats per un jurat d’experts, 3 finalistes. Aquests realitzaran una estada de dos mesos en tres companyies diferents on desenvoluparan un conjunt de productes circulars conceptuals fets amb els materials que han creat durant el taller. Després d’aquesta estança, el jurat seleccionarà un guanyador que serà premiat durant una cerimònia d’entrega de premis que tindrà lloc a Barcelona.

Si ets un dissenyador de materials i vols participar, registra’t ja a la nostra web! www.materialdesigners.eu

Si ets una empresa i vols que uns dels finalistes realitzin una stage a amb vosaltres, contacta amb nosaltres! info@materialdesigners.eu

 

#BDW19, #DistricteDisseny.