Barcelona Design Week Summit

PLACES EXHAURIDES!

Tens ganes de deixar volar la teva creativitat i afrontar tant microreptes com complexos macroreptes? Estàs cercant noves idees, bones pràctiques i eines sobre com innovar per a un futur equilibrat, sostenible i pròsper?

El Barcelona Design Week Summit d’enguany se celebrarà del 13 al 15 de juny sota el lema “Repensem el benestar” (Rethinking Well-being) i l’organitzaran BCD Barcelona Centre de Disseny i Service Design Days, amb la col·laboració del Design Singapore Council i The Care Lab.

RETHINKING WELL-BEING

Cap a una innovació centrada en la societat
Sortim d’una època en la qual moltes organitzacions definien el creixement com el seu objectiu últim, i entrem en una era en la qual el creixement es redefineix com el benestar col·lectiu, l’apoderament i la participació. Per tant, valors com l’individualisme, la competència i la primacia al mercat se substitueixen pels nous valors socials i els principis compartits: la confiança, les relacions i la col·laboració.

Per contribuir a l’èxit d’aquesta transició col·lectiva, cal que la innovació centrada en la societat es converteixi en la nova norma per a qualsevol organització que busqui aconseguir un impacte sostenible. Cal passar d’un èmfasi en els volums de creixement a un èmfasi en els valors compartits, i d’un context d’individualitats a un context inclusiu i d’interessos col·lectius. Segons estudis recents, les empreses que incorporen la consciència social a les seves operacions principals en recullen múltiples beneficis.

El valor del disseny
I aquí és on el disseny demostra la seva vàlua. Un disseny que afavoreixi una millor comprensió de com són els ciutadans, els pacients, els consumidors, els estudiants i tot els tipus de clients, i que ajudi a identificar-ne les demandes i també qualsevol possible barrera oculta. Un disseny que apoderi les organitzacions i la seva gent per generar experiències úniques i útils per a cada persona. Aquestes experiències han d’ajudar les organitzacions a assolir la seva missió: des de difondre el poder de l’optimisme fins a ajudar les persones en totes les etapes de la vida.

Creació de valor compartit
La cimera et farà veure la importància de crear valor compartit i d’encarar els reptes socials com una font d’innovació i de creixement organitzatiu. Diverses figures inspiradores que han sabut suscitar canvis explicaran exemples sobre serveis que han generat experiències valuoses: ajudar les persones a participar a la societat, adoptar hàbits més saludables, adquirir apoderament i propiciar un sentiment de pertinença.

Tant si se centren a afavorir les relacions humanes amb la tecnologia digital com a ajudar els membres de les famílies a envellir dignament, parlarem de dissenyar solucions de serveis per mantenir el benestar en totes les etapes de la vida. Hi sentiràs opinions de diversos sectors, contextos i grups d’interès.

 

PROGRAMA

DIA 1, Dijous 13 de juny

17:30 – 19:30: Service Design Tour.

Et convidem a conèixer i aprendre dels experts en disseny de serveis de Barcelona amb les visites a les empreses Designit, Fjord, INSITUM, Nacar i We Question our Project. Aquestes cinc agències obren les seves portes pel Summit per oferir-nos la possibilitat de veure en primera persona la seva forma de treballar, per compartir coneixements, metodologies i casos. Al formulari de registre trobaràs informació sobre les agències. Emplena el formulari i fes-nos saber quina vols visitar!

SDD_pixel_B19:30 – 21:30: Inauguració oficial i cocktail de benvinguda a l’espai SIMON 100

DIA 2, Divendres 14 de juny

8:15 – 9:00: Registre i cafè

9:00 – 9:15: Benvinguda

9:15 – 10:30: Conferències

  • 9:15 – 9:40:  ‘Services are the soft infrastructure of society’ per Lara Penin (Parsons School of Design) & Barbara Adams (Wesleyan University)
  • 9:40 – 10:05: ‘Why is good design so hard to do?’ per George Aye (Greater Good Studio)
  • 10:05 – 10:30: ‘Designing for the next billion’ per Matthew Guilford (Telenor Health)

10:30 – 11:00: Coffee break

11:00 – 12:30: Conferències

  • 11:00 – 11:30: ‘Elevating voices’ per Meagan Durlak (IDEO.org)
  • 11:30 – 12:00: ‘Designing for transformation by valuing people’ per Paul Gardien (Philips Design)
  • 12:00 – 12:30: ‘We are what we build’ per Mario Gamper (BCG Digital Ventures)

12:30 – 13:15: Presentació de casos d’estudi

  • ‘Creating shared value as a new business model’
   Thomas Sutton & Sara Manzini (frog)
  • ‘Social Startup: a journey like no other’
   Prasoon Kumar (billionBricks)
  • ‘Designing culture, delivering care’
   Daniela Petrilla (Humanitas Research Hospital)
  • ‘Designing for digital sustainability’
   Anton Schubert (Vincit)

13:15 – 14:45: Dinar

SDD_pixel_B14:45 – 17:15: Masterclasses

  • ‘Understanding moods and emotions – Introduction to emotional literacy’
   Dan Newby (School of Emotions) & Renatus Hoogenraad (CoCreation School)
  • ‘How to say no and still grow your business’
   George Aye (Greater Good Studio)
  • ‘Healthcare twister: finding the sweet spot to enable service innovation’
   Sara Manzini & Zuzana Peskova (frog)
  • ‘Designing dementia-friendly communities’
   Lekshmy Parameswaran, László Herczeg & Airí Dordas (The Care Lab / fuelfor)
  • ‘From problem solving to problem caring’
   Adrià Garcia i Mateu (Holon) & Prasoon Kumar (billionBricks)

17:15 – 17:30: Conclusions i cloenda

17:30 – 20:30: Cocktail i networking

DIA 3, Dissabte 15 de juny

 • NOTA IMPORTANT: les places per assistir a aquesta masterclass s’han exhaurit.10:00 – 10:15: Registre i cafè
10:15 – 13:00: Masterclass especial
‘Methods for invisibility’ per Meagan Durlak (IDEO.org) i Edwin Mwai (IDEO.org)

Note: el divendres 14 de juny les masterclasses es duran a terme de forma simultània. Degut a l’aforament limitat de cada masterclass, es confirmarà l’assistència a la sessió que escolliu en el formulari segons l’ordre de les inscripcions. Utilitzarem el mateix criteri en el cas del Service Design Tour (també podeu escollir l’agència que voleu visitar al formulari de registre). Les places per assistir a la masterclass del dissabte 15 de juny s’han exhaurit.  

#BDWsummit, #SDDBCN.