Facebook iconFlickr iconInstagram iconLinkedIn iconTwitter icon YouTube icon

Assaig General 18: ‘La rebel·lió dels objectes’. Pròleg

Flagrant Delit (1975), Madelon Vriesendorp
Flagrant Delit (1975), Madelon Vriesendorp

Com a pròleg a l’Assaig General 18 «La rebel·lió dels objectes», es planteja una sessió teòrica amb diferents aproximacions a les relacions entre persones i objectes, en l’intent d’investigar possibles vincles entre ambdós en la societat actual.

El dissenyador britànic Thomas Thwaites impartirà una conferència i l’artista holandesa Madelon Vriesendorp, cofundadorà d’OMA, conversarà amb Sylvia Libedinsky, arquitecta i artista. Prèviament a la intervenció dels tres participants, es projectarà el documental Married to the Eiffel Tower (2008) d’Agnieszka Piotrowska.

Conferència

Thomas Thwaites (1980) és un dissenyador britànic atípic amb interessos que es mouen entre la tecnologia i la ciència, i la investigació del futur. Estudià economia i biologia al University College de Londres i un Màster en interaccions de disseny a la Royal College of Art de Londres. És autor dels llibres The Toaster Project (2011) i Goatman (2016).

Conversa de Madelon Vrisendorp amb Sylvia Libedinsky

Madelon Vriesendorp (1945) va estudiar a la Rietveld Akademie d’Àmsterdam i va començar treballant en la restauració de frescos i com a dissenyadora de vestuari, llibres i joieria. L’any 1972 es va traslladar a Nova York amb Rem Koolhaas i allí va fundar OMA (Office for Metropolitan Architecture) amb el propi Koolhaas i Elia i Zoe Zenghelis. Els dibuixos que va produir a Nova York van servir per il·lustrar la coberta del famós llibre Delirious New York (1978) de Rem Koolhaas, dibuixos que s’exposaren al Guggenheim Museum de Nova York, al Centre Georges Pompidou de París, el Stedelijk Museum d’Àmsterdam i a la galeria Ma de Tokio. Al 1976 dibuixà l’storyboard de la pel·lícula d’animació Flagrant Delit per a la televisió francesa.

Projecció

Married to the Eiffel Tower (2008), d’Agnieszka Piotrowska, és un documental que explora el món de persones emocionalment atretes pels objectes, una atracció que les allunya de les relacions humanes. La pel·lícula ofereix una perspectiva diferent sobre els objectes i la possibilitat d’una vida que no inclogui només relacions amoroses convencionals.

#Assaiggeneral, #Rebel·lioDelsObjectes.