Facebook iconFlickr iconInstagram iconLinkedIn iconTwitter icon YouTube icon

Assaig General 18: ‘La rebel·lió dels objectes’

Boldtron
Boldtron

El FAD torna amb un nou Assaig General sortint al carrer per interpel·lar la ciutadania a abordar a través del disseny un tema que ens preocupa com a societat: la manca d’afecte i vincle emocional de les persones vers els objectes, associat al model de producció i consum actual.

Comissariat per l’artista David Bestué i els arquitectes Moisés Puente i Miquel Mariné, a l’Assaig General 18, un grup de creadors de joves generacions i de totes les disciplines creatives que aplega el FAD (dissenyadors de moda, industrials i gràfics, artesans, artistes i arquitectes), generaran el context (contingut i continent) d’un esdeveniment a cavall de la festa, un bodegó d’objectes, i l’exposició pública que ens convidarà a sondejar en què podria consistir la construcció d’afectes en el món contemporani.

Si bé és cert que la nova societat de consum sembla haver minat els afectes que sentim per les coses, en bona part perquè duren menys (una manera important de construir afectes és mitjançant el temps), també és cert que estan apareixent noves formes d’afecció cap a tot allò que ens envolta i que ha estat dissenyat. A l’Assaig General 18 no es tracta tant de recobrar nostàlgicament aquestes velles afeccions basades en la durabilitat, sinó de sondejar en què podria consistir la construcció d’aquests afectes a través de les noves subjectivitats.

A l’Assaig General 18 convidem la ciutadania a reflexionar sobre aquest tema participant en un muntatge festiu, una gran festa-bodegó fruit del treball conjunt de creadors amb molt de talent. Dissenyadors de moda, industrials i gràfics, artesans, artistes i arquitectes crearan una espècie de gabinet de col·leccionista que ens interpel·larà jugant amb l’ambigüitat entre producte i residu, significant i insignificant. Tot amb l’objectiu d’interpel·lar la gent a qüestionar-se sobre el sistema actual i els seus mecanismes de producció i consum.

Hi intervindran Sara de Ubieta (artesania), Roberto Piqueras i Eme Rock (disseny de moda), Ana Domínguez (disseny gràfic i direcció d’art), Sociedad 0 (disseny industrial), Cristian Herrera (disseny industrial), Takk (arquitectura), Albec Bunsen (disseny de moda), Boldtron (art 3d i direcció creativa), Mau Morgó (disseny industrial i direcció d’art), Drakis Disc – Ulldeter i Julieta Ferrari (DJs) i Aimar Pérez Galí (instruccions coreogràfiques).

Materfad, amb l’equip Elisava Research, s’encarregarà de la part didàctica de l’esdeveniment contextualitzant els materials i els processos que hi haurà darrere les obres protagonistes de «La rebel·lió dels objectes»

Aquest serà el tercer Assaig General organitzat pel FAD. Un nou format que du a terme un simulacre a escala de ciutat per explorar problemes globals. Si el 2016 el tema de l’Assaig General va ser el model de producció i consum d’aliments i el 2017 va ser el turisme, el 2018 ens proposem revisar amb la ciutadania com són els nostres vincles afectius amb els objectes dins el sistema de consum actual.

#Assaiggeneral, #Rebel·lioDelsObjectes.

Organitza
Amb el suport de
Col·laboradors