Facebook iconFlickr iconInstagram iconLinkedIn iconTwitter icon YouTube icon

YOMUTO: Design Unique Piece (DUP) 2018

#PoblenouDistricteDisseny

La galeria L&B té el plaer de presentar la tercera edició del DUP (Design Unique Piece) amb una selecció dels projectes realitzats per Yomuto durant el 2018.
La proposta de Yomuto encaixa amb la temàtica de l’edició d’enguany de la BDW, que veu el disseny com una eina fonamental per- què l’ésser humà pugui capgirar la destrucció de l’ecosistema, revalorant el seu entorn.
Yomuto utilitza el reciclatge artístic i la reutilització de la memòria, proposant una visió icònica de la vida domèstica. Tot i que els materials utilitzats són reciclats diverses vegades, el passat de cada objecte és respectat, tenint en compte la memòria i valors emo- cionals a l’hora d’utilitzar-los, creant el que ells anomenen “estructures màgiques connectades per la inspiració”.
Els materials que utilitza Yomuto provenen de mercats, botigues de segona ma i objectes de final de temporada principalment de vidre. També utilitzen restes d’objectes artesanals i industrials, col·laborant així amb reconegudes marques del món del disseny. Yomuto ha aconseguit crear un llenguatge sofisticat que expressa els conflictes i diversitat que emana del la multiculturalitat del món actual.

L’exposició es divideix en tres àmbits en els quals es plantegen els projectes més rellevants de Yomuto durant el 2018. La mostra comença amb les peces de la col·laboració amb la reconeguda marca italiana de vidre sintètic Marioluca Giusti en la que Yomuto es planteja el repte de treballar amb un material que permet ampliar la diversitat de les seves propostes. Seguidament, es presenta el projecte encarregat per la Bicester Village Shopping Collection i per últim, a més de les últimes peces realitzades per a l’exposició, es presenta el catàleg del projecte expositiu Remade: making ordinary objects go behind their functionality, presentat al 1971 Design Space de Sharjah el passat mes de març i que es podrà visitar fins a finals de Juny.

Equip creatiu de YOMUTO amb base a Barcelona està format per l’artista plàstic Xavi Muñoz (Barcelona, 1975) i el dissenyador industrial Federico Tosco (Torino, 1983).

 

Inauguració: dimecres 6 de juny, 19h. Xavi Muñoz i Federico Tosco (Yomuto) assitiran a l’esdeveniment.

Més informació: www.lbcontemporaryart.com
Organitza: L&B Gallery

 

#PoblenouDistricteDisseny.