El gènere del disseny i els premis del FAD a la Barcelona Design Week

El programa d’activitats del FAD a la Barcelona Design Week 2020 vol seguir aprofundint en el concepte del “bon disseny” amb un nou cicle d’activitats. Forum FAD ‘20: «El gènere del disseny» explorarà com les projeccions de gènere han tingut i segueixen tenint un impacte en els processos de disseny, en els usos i les lectures dels objectes i els espais socials. Analitzarem com era i com és el gènere del disseny, posant el focus en el projecte com l’espai de construcció i reproducció d’aquestes relacions.

A través d’una sessió de xerrades i altres activitats ens preguntarem com s’ha de dissenyar avui, a partir de les demandes i transformacions en drets de gèneres. Espais, productes, identitats, campanyes, serveis… res de tot allò dissenyat és neutral des del punt de vista del gènere. I és que el disseny i l’arquitectura són una pràctica cultural clau en la construcció de patrons socioculturals.

Un any més, la professió, el talent, la innovació, la competitivitat, el reconeixement de l’excel·lència i la cultura del disseny s’instal·laran a la BDW 2020 amb les cerimònies de lliurament dels premis de les associacions del FAD, guardons de prestigi i amb un llarg recorregut a les esquenes, que premien els millors d’entre el millors en diferents disciplines del disseny.

Així, el 16 de juny tindrà lloc la vetllada dels Premis ADI 2020 de disseny industrial d’ADI-FAD, que agrupen la 40ª edició dels Premis Delta, 28ª edició de les Medalles ADI i 3ª edició dels Premis ADI Cultura. L’endemà, 17 de juny, es lliurarà la 62a edició del Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme d’ARQUIN-FAD. Finalment, La Nit Laus 2020 tancarà la setmana del disseny de la capital catalana amb el lliurament de la 50a edició dels Premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual d’ADG-FAD.

A més, un clàssic del FAD celebra 10 anys prenent el pols a la vitalitat d’un sector que no deixa de sorprendre. L’exposició «El millor disseny de l’any», que en col·laboració amb el Museu del Disseny s’estrenarà durant la Nit dels Museus (16 de maig) i es podrà visitar fins al 30 d’agost, reunirà els finalistes i guanyadors dels diferents guardons convocats enguany. Una oportunitat única per veure de prop les principals tendències que s’observen al món del disseny avui en totes les seves expressions.